8 lucruri pe care să le faci atunci când simți că viata ta se transformă în haos

Adevărul este că uneori chiar și cele mai minore lucruri iți pot strica ziua. Și ce te faci atunci? Cum te detensionezi și iți găsești echilibrul? 

         Cum reusești să te detensionezi și să-ți vezi viitorul într-o lumină bună? Iată câteva metode utile și la îndemâna tuturor:

  • Închide telefonul, laptopul, orice cale de comunicare

         Uneori treburile de la serviciu, școală etc, ne pot transforma viața într-un haos total, așa că pentru a scapa de acesta, sfatul specialiștilor este acela de a închide orice cale de comunicare. Acest lucru minor ne va deconecta și ne vom simți mai bine.

 

  • Fă o baie lungă și plină de spumă

            Dacă timpul iți permite, umple cada și fă o baie lungă și fierbinte. Sărurile de baie, aromele de citrice și câteva picături din uleiul tău de baie favorit, te vor liniști garantat. Și te vei simti brand new! Și ca efectul să fie unul total, ia-ți și o cească de cafea sau una de ceai alături.

 

  • Ieși la o plimbare linistită sau mergi cu bicicleta

         Ieși afară și mergi acolo unde aerul este proaspăt și curat. Trage aer adânc în piept, pune-ți muzica favorită în căști și pornește la o plimbare lungă. Dacă ști să mergi pe bicicletă ar fi recomandat, deoarece se spune ca acestă activitate aduce roade mai bune.

  • Gateste

         Nu știu dacă mirosurile intense de mirodenii sau mirosul plăcut de copt care pătrunde în întreaga casa sunt ingredientele-cheie care fac minuni pentru sufletul nostru, dar ceea ce te va relaxa este de fapt gătitul.

  • Fă ordine și curătenie

            Dacă locuința ta e în dezordine, atunci și ție iți va fi greu să te relaxezi după o zi obositoare și stresantă. Deschide larg ferestrele, curată baia și bucătăria, aspiră camerele și șterge praful! Dupa ce vei termina, vei simți o eliberare binefăcătoare.

  • Evadează într-o carte bună

         Chiar așa, această metodă nu funcționează mereu pentru tine? Cuibărește-te în fotoliul tău preferat, sub pătură, și călătorește prin paginile cărtii preferate, sorbind din când în când dintr-o ceașcă de ceai fierbinte.

  • Meditează

         Daca nu ai încercat până acum să meditezi, ei bine, să știi că ai pierdut. Există o zicală foarte cunoscută care spune: „Ar trebui să meditezi 20 de minute pe zi dacă nu cumva ești prea ocupat. În acest caz, ar trebui să meditezi o oră intreagă”.

         Nu numai că meditatia ajută la scăderea stresului, dar în același timp iți dă acea senzație de liniște și de bine de care ai atâta nevoie!

 

  • Ieși la cumpărături

            Cumpărăturile ajută mult la schimbare stării de spirit, dar mai ales la relaxare. Un set de lumânări pentru baie sau ceva obiecte casnice pe care le achiziționezi, îți pot reda zâmbetul pe buze și o stare de liniște. Desigur că  un mic răsfaț culinar la restaurantul favorit te-ar ajuta mai repede.

         Aplică aceste trucuri de mai sus și vei fi un alt om, inclusiv în situațiile dificile!

sursa: www.andreearaicu.ro

Caba Rafaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *