Corul Parohiei Ortodoxe Române Șofronea

Data de 2 martie 1988 este un nou început pentru Parohia Ortodoxă Română Șofronea, preacucernicul părinte Pop Vasile, hotărăște înființarea corului mixt, sub bagheta domnului profesor Boar Ovidiu, care a dirijat corul din anul 1988 până în anul 1993 când la cârma corului vine domnul profesor Bărnău Nicolae, care dirijează până în anul 2003.

În anul 2003, vine la conducerea corului Han Dragoș, fiul părintelui Han Marian, care se ocupă de cor până în anul 2008, când vine tot un dirijor tânăr, profesorul Bugyi Ștefan-Adrian, care instruiește și dirijează corul până în anul 2011.Din 2011 activitatea corală la Șofronea încetează, parohia suferind un mare gol.

Dar Dumnezeu nu i-a uitat pe credincioșii Parohiei Ortodoxe din Șofronea, dându-le un nou dirijor pe tânărul Mureșan Bogdan, începând cu data de 3 martie 2019.

Corul a cântat la bisericile din parohia Aradului, participând la numeroase concursuri și festivaluri, cântând marile compoziții ale compozitorilor: Gavriil Musicescu, Nicolae Lungu, Trifon Lugojan etc.

Dacă doriți să vă alăturați, puteți lua legătura cu dirijorul aici, corul are mare nevoie de voci bărbătești puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *