Dezinformare totală. Cum plătim să fim dezinformați de către primăria com. Șofronea.

Informația de Șofronea. Ziarul offline din com. Șofronea, pe lângă faptul că este plătit din banii contribuabililor și împărțit la fiecare cetățean în poștă, conține minciuni și dezinformări totale.

În numărul 87 anul 2019, Informația de Șofronea, deținut de către domnul primar, relatează faptul că pe anul 2019 nu vor exista modificări cu privire la taxele și impozitele din comuna Șofronea. O dezinformare totală!

Începând cu 1 ianuarie 2016, taxele și impozitele locale în com. Șofronea au fost stabilite aproape la nivel maxim. Codul Fiscal stabilind marjă de la 0,1% – 1,5% cu aprobarea consiliului local din perioada 2012-2016.

În anul 2018, în ședința ordinară de consiliu din luna septembrie, grupul de consilieri PNL au inițiat un proiect de hotărâre, care a fost aprobat, privind scăderea cotei de impozitare la clădirile care nu au destinație de locuință. Dacă înainte primăria Șofronea a impus o cotă de impozitare de 1,3%, adică aproape maxim (1,5%), aceasta a fost scăzută la 0,2%. Pentru a verifica această hotărâre vă invit accesarea hotărârii nr.78 din 26 septembrie 2018, chiar de pe site-ul primăriei.

Observând că taxele sunt duse la extrem, tot grupul de consilieri PNL, au redus alte taxe și impozite prin depunerea unei hotărâri în anul 2017. Așadar dacă înainte taxa pentru afișaj în scop de publicitate și reclamă era de 32 lei/mp respectiv 23 lei/mp s-a redus la 10 lei/mp sau dacă înainte pentru societăți comerciale încadrate la cod CAEN 5630 se plătea 1.000lei pentru locații cu o suprafață de până la 500mp, respectiv 4.000 lei pentru locații cu o suprafată mai mare de 500mp, acum se plătesc 100 lei respectiv 200 lei ș.a.m.d, asemenea taxe existau doar în comuna Șofronea care a fost impusă de doamna secretară și cu ajutorul consilierilor PSD. Pentru această hotărâre vă invit să consultați minuta ședinței ordinare din data de 20 decembrie 2017, tot pe site-ul primăriei.

De ce domnul primar informează greșit cetățenii?

Pe același număr, pe prima pagină, la întrebarea „Ce proiecte aveți în plan pentru acest an în comună?”, domnul primar copiind cuvintele relatate de președintele Tineretului Liberal Șofronea, susține că v-a face șanțuri,podețe, accese stradale și amenajarea trotuarelor. Dacă în 40 și ceva de ani, de când este în administrația locală, având atât funcția de vice primar , cât și funcția de primar, nu a reușit finalizarea canalizării pentru a se putea amenaja trotuarele și alte promisiuni, cum ai avea tupeul să scrii într-un ziar o asemenea dezinformare? Păcat de banii de la bugetul local consumați cu amărâtul de ziar, adică aproximativ 2000 lei lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *