Eroul naţional Aurel Crişan al comunei Şofronea

Sfârşit de decembrie pentru noi înseamnă şi sfârşit de comunism. În urmă cu 29 de ani în România se înfăptuia revoluţia care ne-a scăpat de regimul ceauşist. În întreaga ţară au murit peste o mie de persoane pentru ca noi astăzi să avem libertatea de exprimare.

În comuna noastră Aurel Crişan cunoscut de toţi sătenii ca tată iubitor a doi copii frumoşi , din familia întemeiată cu soţia lui Florica, având meseria de electrician dar şi un opozant al fostului regim pleacă în dimineaţa de 22 decembrie  sprea Arad îndemnând pe cei întâlniţi în cale să meargă cu el, deoarece spunea el că-i vremea să scăpăm de comunişti. Avea mersul grăbit , vorbea pe apucate cu cei întâlniţi neştiind că era să fie ultimul lui drum la Arad.

Participă activ pe parcursul zilei de 22 şi 23 decembrie la evenimentele ce au avut loc în faţa primăriei a municipiului Arad fără să-i fie frică de viaţa lui. În seara de 23 decembrie la un moment dat tranversează parcul Eminescu, din spatele primăriei şi este împuşcat de cineva care nici în ziua de astăzi nu s-a aflat cine a tras. Din grupul lui de cunoscuţi care au participat împreună la acele momente de groază s-a apropiat de el numitul Ioan Păştean şi la găsit căzut la pământ încă în viaţă, dar inconştient. În cele din urmă reuşesc să îl urce în salvare dar din nefericire nu s-a mai putut face nimic pentru el, iar în drum spre spital a decedat.

Nouă nu ne-a mai rămas decât să îi aducem un omagiu în cinstea curajului de a activa la această revoluţie.

Păcat că în toţi aceşti ani nu a fost omagiat aşa cum ar fi trebuit doar anul acesta s-a reuşit ca parcul de lângă Biserica Ortodoxă din Şofronea să fie denumit după numele lui, Aurel Crişan.Eroii nu mor niciodată !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *