Lipsă de respect a primarului comunei Șofronea față de cetățeni

Primarul comunei Șofronea le spune locuitorilor că dacă nu le convine să stea în comună să o părăsească! Un gest destul de urât prin care dă dovadă de indiferență. Când spunem primar, spunem de fapt despre omul exemplu al localității, dar se pare că nu este deloc așa.

Trăim în Uniunea Europeană așa că nu ar trebui să existe tot felul de discriminări, dar adevărul crud este că în timp ce alții accesează fonduri europene pentru a moderniza străziile comunei, la noi nu se miscă un deget pentru a astfalta, a face canalizare și desigur că lista poate continua, pentru comuna în care locuim, datorită faptului că sumele alocate sunt ascunse în buzunarele celor din conducere, pe lângă faptul că nu există nici măcar bunul simț din partea acestora.

Nu demult, în data de 13.11.2018 dimineața , o locatară a acestei localități, doamna Clim Elena , s-a prezentat la primărie pentru a pune o întrebare domnului primar “ Când se asfaltează strada mea?” , dar domnul primar Băbău Ioan iritat de întrebare , a răspuns pe un ton înalt și plin de egoism “ Niciodată! Dacă nu îți convine mută-te în Moldova “ , doamna fiind născută în Botoșani , venită în comuna Șofronea de la vârsta de 16 ani , iar de la vârsta de 18 ani a contribuit ca orice locatar la bugetul comunei, prin taxe și impozite.

Acesată întâmplare s-a petrecut în primăria Șofronea, unde doamna Elena a stat față în față cu domnul primar.

Prin telefon doamna Clim Elena ne-a relatat:

         “M-am săturat de praf și gropi să îmi rup cauciucurile , sunt comune mult mai sărace care au drumurile asfaltate, iar noi abia reușim să asfaltăm patru străzi, nu cer mult doar asfalt. Am întrebat pe acest primar Băbău Ioan , care comunitatea l-a votat, când v-a asfalta , a fost foarte iritat … de întrebare , drept e că l-am întrebat cu un ton mai ridicat.. am vrut să mă asigur ca mă aude.. Răspunsul a fost Niciodată , dacă nu îmi convine să mă mut la Moldova. Adevărat sunt din Botoșani și sunt mândră de locul meu natal , sunt mândră că sunt româncă. Dar cine este acest om” Primar” să-mi răspundă în halul acesta . Nu respect , Nu educație. Sunt în Arad din 1990 de la 18 ani lucrez și contribui aici cu impozite și taxe ca ori ce român , din păcate nu am contribuit în orașul în care m-am născut și în care am primit educație scolară, deci aici în Arad merg contribuțiile mele . “

După această întâmplare domnul primar a fost sunat, pentru a vedea și punctul lui de vedere cu privire la acest răspuns, dar primul apel a venit cu un răspuns să revenim în 30 de minute că domnul primar nu este în birou. A mai fost apelat, după 30 min, de aproximativ trei ori, dar nu a avut cel puțin bunul simț de a răspunde la apelul telefonic. Am apelat la secretariat după aproximativ  45 de minute ,după primul apel ,din fericire a răspuns cineva dar ni s-a spus că domnul primar este plecat la o ședință în Arad. A doua zii de dimineață în data de 15.11.2019, ora 10:00 , am revenit din nou cu două apeluri din nefericire nu a mai răspuns nimeni.

Când spunem comună, de fapt spunem că avem multe în comun și suntem uniți, acest primar nu vrea să fim o comună unită și modernă! Și să nu uităm că suntem la 7km de Arad, ar trebui să ne ridicăm la standardele unei comune adevărate !

2 comentarii la „Lipsă de respect a primarului comunei Șofronea față de cetățeni

 • 20 ianuarie 2019 la 12:18 pm
  Permalink

  Oameni buni! La urmatoarele alegeri trebuie sa strangem randurile ca nu se mai poate. 6 luni de noroi 6 luni de praf ne-am saturat. Doamna are perfecta dreptate, nu conteaza de unde ai venit o spune un bastinas maghiar. Dar va atentionez si pe dvs. dragi Pnl-isti, daca vreti sustinerea maghiarilor din comuna sa nu cumva il pune-ti viceprimar pe Sandu Cristian o marioneta de doi bani, cu care comuna noastra nu va merge inainte.

  Răspunde
  • 20 ianuarie 2019 la 10:46 pm
   Permalink

   Salut! Din păcate viceprimarul este pus tot de către primar și susținut de consilierii lui din PSD ,care din păcate sunt majoritari în consiliu.. iar orice proiect se refuză sau trece depinde cum vrea primarul.. Sperăm că la următoarele alegeri să avem o administrație locală mai bogată în cunoștiințe. Tot respectul !

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *