Luțai Alexandru: „Comuna Șofronea este 0 în accesarea fondurilor europene, în Macea s-au depus din 2016 aproximativ 11 proiecte”

Informarea greșită a cetățenilor duce la manipularea lor. Fapt aplicat și în comuna noastră, unde s-a ajuns la realizarea unui act de împărțire a mai multor ziare informative cu privire la falsele acțiuni realizate de către partidul aflat la guvernare.

Comuna Șofronea este 0 în ceea ce privește fondurile europene, primarul în 30 și ceva de ani de când este în administrația locală nu a fost în stare să aducă 1 leu din fondurile europene, nici măcar acum când partidul dânsului este la guvernare și mai au tupeul să împartă asemenea mizerii, uitați-vă în comuna Macea, de doi ani de când s-a produs o schimbare, s-au depus aproximativ 11 proiecte, felicitări domnului primar Otlăcan Ciprian„, ne comunică Luțai Alexandru, președintele tineretului din comuna Șofronea.

În comuna Macea din 2016, când Otlăcan Ciprian devine primarul comunei, s-au depus, în total, nu mai puțin de 11 proiecte din care 5 câștigate. Unul dintre aceste proiecte a constat în introducerea de apă și canalizare în cartierul nou, realizat pe fonduri europene.
Prin programul PNDL2 au fost depuse 5 proiecte din care 3 câștigate, unul din aceste proiecte a fost asfaltarea a 5km de drum în 2017, iar altul lucrări de renovare a două școli și un dispensar. Din 2016 până în prezent s-au pavat 12km de trotuar, din bugetul local. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele realizate, domnul primar de la Macea promite și alte lucrări noi. Pe lângă aceste proiecte de dezvoltare, primăria comunei Macea a oferit și locuri de casă tinerilor din comună, pe baza legii 15/2003. Domnul viceprimar afirmă că toate cererile au fost soluționate iar toți cei care s-au încadrat în lege au primit teren, dar cei care nu au respectat condițiile de construire impuse de lege,au pierdut terenul.

Din păcate noi asfaltăm 2 străzi în 4 ani, în timp ce alți primari asfaltează o întreagă comună, duceți-vă în comuna Socodor, acolo au canalizare,apă, asfalt și pavaj în toată comuna prin fonduri europene. Cum vrei să dezvolți o comună când se face o zonă industrială fără a avea acces vehiculele de mare tonaj? „, continuă Luțai Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *