Pe câmp? Nu! Chiar în mijlocul comunei Șofronea !

Vin sărbătorile și noi decorațiuni ne „iluminează” comuna . Cum altfel am putea numi așa ceva ?  Degeaba ne dorim o comună curată și frumoasă când administrația locală pur și simplu ignoră gunoaiele din mijlocul comunei.

Gunoaiele se adună în urma nepăsării celor care fac o pauză de masă sau înnoptează acolo , în special șoferii de tir, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să tragi un semnal de alarmă . Acele gunoaie nu s-au adunat de azi pe mâine . Dacă nu noi cine ar trebuii să tragă un semnal de alarmă ?!

Cum se șterg pe mâini și aruncă vina pe altcineva ?

Simplu! Pământul dintre drumul principal și căile ferate nu aparține de comuna Șofronea . De ce ? Pentru că drumul aparține de Consiliul Județean Arad și are 15 metri de pământ din dreptul lui către căile ferate, iar încă 15 metri aparțin celor de la CFR din dreptul căilor ferate către drum. Deci se suprapun suprafețele iar comuna nu are pământ în acea zonă.

Cu ce a greșit administrația locală dacă nu deține pământ acolo ?

Pur și simplu ar putea face o sesizare pentru a se curăța acel pământ de gunoaiele existente și  nu sunt doar câteva grămezi de gunoi sunt mai multe! Dacă se făcea acea sesizare , se curăța locul obligatoriu.

Dar interesează pe cineva ? Anul trece, banul vine și asta e !

De asemenea și zona din preajma drumului de legătură între Sânpaul și DJ Arad-Iratoș este invadată de gunoaie. Unde se aruncă gunoaie din mașini sau prin orice alte mijloace. Până când ?! De mulți ani tot așa se întâmplă și tot așa gunoaie sunt ! Când se vor lua măsuri?! Aceleași întrebări se ridică mereu dar administrația locală nu este curioasă ce se întâmplă prin comună.

Să nu uităm și de stațiile de autobuz de lângă aceste zone mizerabile. Și stațiile sunt pline de gunoi. În afară de drumul către primărie , cei din administrația locală , mai trec prin aceste locuri? Înțeleg că ei nu folosesc stația de autobuz pentru a ajunge la servici dar totuși cum poți trada pe ceilalți așa?!

 

 

Poate ar trebuii să ne oferim voluntari pentru a curăța acel loc mizerabil și a nu neglija comuna așa cum o neglijează conducătorii ei . Haideți să curățăm noi comuna în care trăim dacă pe altcineva nu îi interesează !

Nu putem înțelege cum ți-ar plăcea să locuiești în mizerie ? Sunt foarte multe întrebări la care nu avem răspuns .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *