Termen limită de actualizare a dosarelor pentru a primi teren gratuit în comuna Șofronea!

S-a aprobat regulamentul pentru atribuirea suprafețelor de teren, în vederea construirii de locuințe proprietate personală, de către tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani pe baza legii nr.15/2003, republicată.

Până în data de 20 decembrie 2019 se pot actualiza și completa dosarele depuse până în prezent, se va aduce la cunoștință și prin scrisoare cu confirmare de primire, conform hotărârii nr. 3669 din 23.07.2019.

Atribuirea terenului se face în mod gratuit pentru toți cetățenii care nu au și nu au avut în proprietate un teren/locuință pentru uz personal în orice localitate, atenție în cazul căsătoriților ambi trebuie să îndeplinească aceleași condiți.

Conform legii 15/2003 în localitatea Șofronea suprafața terenului poate fi între 200mp și 1.000mp, dar suprafața se va anunța după elaborarea documentații urbanistice, Plan Urbanist Zonal și RLU aferent.

Cererea se depune la Consiliul Local Șofronea, iar consiliul se v-a pronunța asupra cererii. Beneficiarul care a dobândit terenul are obligația să înceapă construcția în teremen de 1 an de la data primii terenului și în patru ani de a o ridica în roșu cu acoperiș ( doar așa se face intabularea construcției).

Nerespectarea condițiilor impuse de lege și de regulament duce la retragerea dreptului de a folosi terenul.

Pentru o documentație mai amănunțită asupra actelor ce trebuiesc  depuse la dosar și pentru a primii punctaj avantajos puteți face click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *