Un prim omagiu adus, în Șofronea, eroului Aurel Crișan după 29 de ani de la revoluție

După 29 de ani de la revoluție eroul martir Aurel Crișan a fost omagiat pentru prima dată în comuna Șofronea . La ceremonia de depunere a coroanelor întâmplător a venit și soția eroului , domna Florica, care a rămas plăcut surprinsă de ce văzuse afirmând că este pentru prima dată când cineva se gândește la soțul ei. Toți acești ani văduva eroului martir Florica rămasă cu doi copii mici în grijă, era singura care venea la monumentul lui Aurel.O postură de nedorit uneori îndurând umilințe fiind o văduvă tânără. 

La inițiativa grupului TNL Șofronea împreună cu PNL Șofronea s-a desfășurat această acțiune deosebită pentru a arăta respectul lor față de eroul martir al comunei cu un curaj imens. Evenimentul a avut loc în data de 22.12.2018 ,în jurul orei 13:30 . Prima dată mormântul unde se odihnește Aurel Crișan a trebuit deszăpezit, iar mai apoi s-au depus coroanele împreună cu drapelul României, reamintind că este un erou național .

Mai jos avem un mic interviu cu doamna Florica, soția eroului martir, despre ziua în care Aurel Crișan a plecat de acasă auzind că l-au prins pe Ceaușescu. În videoclip se prezintă modul în care eroul martir a fost de neoprit pentru a atinge scopul, chiar dacă a renunțat la cumpărarea unui brad pentru copiii lui .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *