UPDATE: Avizul ISU pentru noul corpul de clădire a școlii din Șofronea este pe cale de rezolvare !

Titlul Anterior: Noul corp de clădire a școlii din comuna Șofronea nu are aviz ISU! Cerem o explicație publică din partea fostului reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de administrație al școli cu privire la refuzarea autorizării.

Scrisoare deschisă adresată fostului reprezentant al Consiliului Local al comunei Șofronea în Consiliul de Administrației al școlii  „Virgil Iovănaș”  din localitatea Șofronea.

Dragă domnule Ciupuligă Sever-Dorin,

Noul corp de clădire al instituției de învățământ  “Virgil Iovănaș” din localitatea Șoforonea a fost dat recent în folosință chiar dacă acesta nu îndeplinește condițiile pe care ar trebui pentru a primi aviz de funcționare din partea Institutului pentru Situații de Urgențe Arad.

Având în vedere faptul că la data când s-a semnat procesul verbal de predare a construcției, la încheierea lucrărilor, dumneavoastră ați ocupat funcția de reprezentat al Consiliului Local în Consiliul de Administrație al școlii. Vă întrebăm public si vă rugăm totodată să ne explicați  în scris și dacă s-ar putea tot în mediul online printr-o scrisoare deschisă care sunt cauzele care au determinat refuzul autorizării respectivului corp de clădire din partea ISU Arad? În calitate de contribuabili în acest proiect, ne simțim îndreptățiți și dorim sa aflăm răspunsul dumneavoastră la întrebările noastre deoarece acest corp de clădire a fost construit din banii noștri.

Ce părere aveți? Oare s-a îmbogățit cineva cu o mână de cărămizi care trebuiau clădite în loc de plăcile de rigips? Oare ușa de termopan prevăzută în proiect și nevăzută de nimeni niciodată a adus așa mari beneficii acolo unde a ajuns? Acestea sunt doar unele dintre întrebările pe care le avem la adresa dumneavoastră.

Este păcat ca o asemenea construcție atât de frumoasă și benefică pentru viitorul comunei nu a putut obține acea autorizație de care avea nevoie  din cauza unor lucruri încă necunoscute, a incompetenței și  nerespectarea proiectului propriu-zis.

 

Vă mulțumim pentru atenția dvs.!

 

UPDATE 31.01.2019

Luând hotărârea de a insista pe această problemă gravă, am început să telefonăm persoanele în cauză pentru a se rezolva cât mai rapid această problemă care poate afecta comunitatea financiar prin amenziile venite de la cei îndreptățiți să o facă.

În urma apelului telefonic dat de noi către fostul reprezentat a Consiliului Local al comunei Șofronea în Consiliul de Administrației al școlii  „Virgil Iovănaș”  din localitatea Șofronea, am sesizat faptul că nu a știut despre problema avizului ISU, având următoarele cuvinte:

„Eu sunt consilier la primărie, adevărat, dar nu știam despre ce e vorba. Eventul  să vorbesc cu primarul să vedem ce spune, despre ce este vorba și cu  cel de la Business Expert, cu domnul Laurențiu , cel care a făcut și sala de sport. Eu nu am știut că nu e finalizată, pe mine mă surprinde , știu că am fost la predare dar nu am știut că pompierul nu a dat ok-ul.”, Ciupuligă Sever-Dorin, consilier la primăria Șofronea.

Totuși domnul director este încrezător și l-a preocupat acest fapt, spunându-ne că este pe cale de rezolvare dar se așteaptă bugetul pentru a se aloca o sumă de bani pentru reparația peretelui.

„Este pe cale de rezolvare, acuma așteptăm bugetul de la primărie și sperăm să primim tot ce trebuie, deja am luat legătura cu o firmă care se va ocupa. Situația a fost anul trecut, nu a depins de noi, de școală, eu trebuie să mă asigur că școala are toate actele în regulă. Eu am deschidere și sper din partea consiliului local să se rezolve, că altfel  luăm amenzi. Eu ca reprezentant al școlii trebuie să mă ocup.”, domnul director al școlii „Virgil Iovănaș” din loc. Șofronea.

În prezent știm că se așteaptă bugetul pentru a fi alocat acestei lucrări și deja s-a vorbit cu o firmă pentru repararea greșelii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *