Ziua Porților Deschise la Școala Gimnazială ,,Virgil Iovanaș’’ Șofronea

Școala Gimnazială ,,Virgil Iovanaș’’ Șofronea
Ziua Porților Deschise

   Pe data de 27. 02. 2019, viitori elevi de clasă pregătitoare și părinții acestora au vizitat unitatea școlară din localitate pentru a studia condițiile de învățare, dotarea spațiilor școlare, ofertele de activități extrașcolare etc.

   În cadrul activității didactice pentru a facilita comunicarea dintre personalul didactic și părinți, privind oferta educațională la această activitate au participat directorul unității de învățământ, cadrul didactic care predă la clasa pregătitoare în anul școlar următor și educatoarele copiilor. Un aspect important al activității a fost de informare și consiliere a părinților copiilor care vor fi cuprinși, în anul școlar 2019-2020, privind modalitatea de înscriere și procedurile aferente. S-au punctat următoarele aspecte legate de informarea părinților cu privire la rolul clasei pregătitoare

1.Rolul clasei pregătitoare este de a pregăti elevul pentru învățarea speciufică din clasa I;

2.Programa clasei pregătitoare este adaptată cerințelor de vârstă;

3.Disciplinele de studiu, modalitățile de lucru cu accent pe activitatea integrată și învățare prin joc

   Ca și noutate, din oferta școlii noastre, va face parte incepând din anul școlar 2019-20120, programul Școala dupa Școala (After School) pentru toți elevii din Clasa Pregătitoare și Ciclul Primar.

   Pe lângă activitățile de învățare și consolidare a cunoștințelor, în timpul programului de dupa amiaza elevii vor beneficia  de diverse alte activitați recreative și educative:  activitați in aer liber, activitați sportive, limba engleză, acces în laboratorul de informatică, cursuri de dans modern, vizionare de filme, etc

   Preșcolarii împreună cu părinții lor și însoțiți de cadrele didactice au vizitat clasele în care se desfășoară activitățile didactice, familiarizându-se cu locul și spațiul în care vor învăța, începând cu anul școlar 2019-2020.

Emoțiile au avut un rol constructiv în întâlnirea dintre doamna învățătoare și copii, determinându-i să creeze o atmosferă de joc și bucurie! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *