Canalizarea din Șofronea

La început de an s-ar cuveni să ne urăm uni altora felicitări pentru începutul de Noul An. Din păcate suntem mâhniți și căutăm răspunsuri la cei îndreptățiți să ni le ofere. Despre ce este vorba?

1.Nu știm din ce cauză în sistemul de pompare a canalizării la punctele de pompe se supraacumulează dejecțiile provenite din canalizarea existentă atât în Șofronea cât și în Sînpaul .

2.De ce se suplimentează cu o pompă externă golirea pristerului de pompe direct pe terenul din jurul lui provocând o contaminare în masă a zonei?

3.Pompele prevăzute în proiectul de canalizare să înțelegem că nu au capacitatea necesară pentru a împinge dejecțiile conform planului sau rezultă că acele pompe nu sunt cele prevăzute în proiect?

4.Ce măsuri a luat primăria pentru ca acest dezastru să nu se întâmple?

5.Cine sunt cei care au făcut acest dezastru ecologic și cu ce acord?

Cetățenii din zonă ne-au sesizat de cele întâmplate, au făcut sesisări la instituțiile care au crezut ei că ar fi de competența aceasta. La una dintre instituții li s-au spus că nu e de competența lor, iar în altă parte au depus o reclamație simplă primind doar un număr de ordine și un răspuns vag că ar analiza cineva situația în 30 de zile. Noi le înțelegem disperarea și facem un apel public celor care ne pot ajuta în această temă și bineînțeles cei răspunzători de creearea acestei situații să fie sancționați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *