Firmă de construcții din Șofronea construiește pe banii ei un ambulatoriu pentru copiii Aradului și nu numai

Lucrările singurului ambulatoriu de boli infecțioase pentru copii, din Arad, au început chiar de ziua internațională a cuvântului „Mulțumesc” . 

Putem mulțumi administratorului firmei Artex Building SRL , Sergio Valsania , un om de afaceri italian care în urmă cu 20 de ani a înființat firma Artex în Italia , iar de 8 ani firma de construcții activează și în România, mai exact în comuna Șofronea, jud. Arad. De la bun început firma s-a dezvoltat și a ajuns la un nivel înalt cu ajutorul muncitorilor români . Pentru efortul, respectul și seriozitatea lor administratorul firmei, Sergio Valsania, a simțit că are o datorie față de aceștia, prin urmare a hotărât că prin acest act își va achita această datorie. 

Compartimentul va avea 200 mp, cu 12 încăperi pentru internări, consultații sau alte proceduri medicale. Costul construcției este de peste 100 de mii de euro, bani care nu au venit de la autorități ci de la administratorul firmei Artex Building SRL din comuna Șofronea.

Sergio Valsania în luna decembrie a contactat ONG-ul care a recondiționat și modernizat alte două etaje ale secției de boli infecțioase de la Spitalul Județean Arad . Este vorba de asociația „Cetatea Voluntarilor” Arad. Ambulatoriul va fi construit la subsolul aceleași clădiri, un spațiu care nu a mai fost folosit de peste 40 de ani.

Președintele asociației „Cetatea Voluntarilor” , Anamaria Nyeki Popa, afirmă că în orașele Oradea și Timișoara nu există un ambulatoriu de boli infecțioase pentru copii. Prin urmare copiii din orașele vecine vor putea beneficia de acest ambulatoriu. 

Data finalizări, dacă lucrările vor decurge conform planului, este chiar pe 1 iunie,  de Ziua Copilului.

Însă acesta nu este singurul act la care a participat. Fiind un om cu suflet mare a sărit și în ajutorul familiilor pe care Dumnezeu le-a ales să fie părinți de copii speciali, în preajma sărbătorilor de iarnă atunci când s-a făcut actul caritabil.

Pe această cale ținem să-i felicităm pe toți cei implicați în aceast proiect! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *