„Ștrandul termal” deschis și iarna! Stațiune balneară din anul 2015.

Staţiunea balneoclimaterică, cunoscută sub formă de ștrandul de la Castelul din Șofronea, este deschisă și în timpul sezonului răcoros. Stațiunea îndeplinește condițiile necesare pentru a face o baie chiar și la -20 grade Celsius. În prezent sunt 3 bazine, unul cu apă termală acoperit, foarte caldă, aproximativ 60 de grade, un bazin cu apă călduță și un bazin pentru înot cu apă mai rece. Deasemenea există și un spațiu amenajat, cu acces direct în bazin, unde cei care vor să facă baie se pot schimba sau chiar să facă duș. Prețul biletului este de 10lei.

Apa termală este un tip de apă minerală, care provine de la mare adâncime, lipsită de bacterii, nepoluată. Fiind o apă pură și în mod natural bogată în săruri minerale, iod și CO2, apa termală este recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice în special cele care privesc pielea precum și pentru reumatism, circulație periferică, astm bronșic, afecţiuni neurologice periferice cronice, afecţiuni posttraumatice ale aparatului locomotor  etc.

Din 2015 Insitutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie din cadrul Ministerului Sănătății au atestat „ștrandul” ca fiind o stațiune balneoclimaterică. Specialiști ai ministerului au vizitat Șofronea, unde au recoltat proble și le-au prelucrat timp de 52 de zile, în perioada iunie-iulie. În total s-au făcut 26 de analize a apei de sondă și opt analize a apei din bazin. În final apa a fost trecută la categoria apelor minerale terapeutice.Documentul este semnat de șase specialiști, sub conducerea directorului medical al Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie.

Text: Luțai Alexandru-Valentin

Foto: Nemedi Raimond

Un comentariu la „„Ștrandul termal” deschis și iarna! Stațiune balneară din anul 2015.

  • 24 martie 2019 la 7:58 am
    Permalink

    Am fost….intr-adevar…apa termala,statiune balneara!..conform celor citite..te indeamna sa mergi..dar,..surpriza,,,Nu sunt indicatoare ce te pot ajuta ,noroc ca sunt oameni ce te pot indruma..Pe un panou poti citi despre calitatea apei, dar conditiile pentru a face dus inainte de a intra si iesi din apa…???.dar unde lasi hainele,…unde te schimb????unde poti lasa o geanta???..Apa e buna…ca doar e data de Cel De Sus!!!!..dar conditiile de care ar trebui sa se beneficieze!!!!..De la cine asteptati??Aduceti imbunatatiri, investiti oameni buni, ca ati avut norocul sa puneti mana pe un spatiu minunat…Ce ar face mandrie comunei,..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *