Un om de afaceri ar ajuta comuna noastră pentru a atrage fonduri europene. Primarul refuză.

Comuna Șofronea apare din nou în presa națională, înainte cu minunatul derdeluș din comuna noastră, iar de data aceasta cu un refuz total din partea primarului pentru accesarea fondurilor europene, dar și cu succesul firmei RDF GROUP,din Șofronea, care s-a putut dezvolta datorită acestor fonduri europene.

D. Florin, om de afaceri dar și model, deține o firmă ce activează în domeniul agriculturii cu sediul în comuna Șofronea, RDF GROUP. Afacerea s-a dezvoltat la standarde europene, cu ajutorul fondurilor de la uniune. Este printre primii care au beneficiat de fonduri europene în domeniul agriculturii, în zona de vest a țării. A primit un milion de euro, finanțare europeană nerambursabilă, pentru siloz de cereale, fiind cea mai importantă investiţie din portofoliul său. Suma totală a investiției a fost de două milioane de euro, Florin a pus un sfert de investiție, jumătate fonduri europene și restul dintr-un credit bancar.

Dar în toată această poveste de succes, investitorul, are și o nemulțumire, aceea fiind: „că zonele rurale nu atrag suficient de multe fonduri, când vine vorba de autorităţi locale„, conform sursei.

În comuna noastră, din păcate, lipsesc drumurile și facilitățile în general. Comuna Șofronea nu a atras până în prezent nici 1 euro fond european. D. Florin oferă ca și exemplu chiar drumul pe care îl parcurge zilnic pentru a ajunge la birou, un drum de aproximativ 800 metri cu gropi și fără asfalt, deși s-ar putea moderniza cu bani europeni.

Potrivit sursei, D. Florin a vrut să asfalteze, dar fiind domeniul public nu poate investi.
D. Florin:Culmea că tot îi spun domnului primar, am expertiză pe fonduri europene, hai că te ajut, te sprijin doar fă-l, din păcate de 11 ani tot la fel.”

Nu se poate înțelege de ce ai refuza bani europeni? Iar cel mai ciudat este faptul că la ședința de consiliu, din data de 18.04.2019, la întrebarea unui tânăr din comuna noastră: „De ce nu ați atras fonduri europene până acum?„, răspunsul domnului primar este: „Pentru că nu a fost nevoie„.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *